Vlucht tracken

Vliegtuig tracken

Tot voor kort was het volgen van een vlucht vanaf de grond voorbehouden aan bepaalde beroepen. Zonder voldoende training in luchtverkeersleiding zou de gemiddelde persoon alleen vluchten van de ene horizon naar de andere kunnen volgen. Met een verrekijker of een spotting scope zou je wellicht de luchtvaartmaatschappij kunnen bepalen en – voor professionals – het type vliegtuig. Met de digitalisering van alle levensgebieden is het nu voor iedereen mogelijk om het vliegverkeer onder de loep te nemen. Iedereen kan vluchten volgen en informatie van het vliegtuigtype tot de exacte vliegroute op zijn eigen scherm krijgen en volgen van start tot landing.

8 spannende feiten over het volgen van vluchten

  1. Het volgen van vluchten begon in de jaren 1920 met visuele observatie en primitieve radarsystemen.
  2. Moderne vluchtvolgsystemen maken gebruik van een combinatie van GPS, luchtverkeersleidingscommunicatie en ADS-B-technologie (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast).
  3. Realtime vluchtvolggegevens worden gebruikt voor luchtverkeersleiding, vluchtuitvoering en passagiersgemak.
  4. Gegevens over het volgen van vluchten kunnen ook worden gebruikt voor weersvoorspellingen, vluchtveiligheidsanalyses en optimalisatie van vliegroutes.
  5. Vluchtvolggegevens zijn openbaar beschikbaar via websites en apps en geven informatie over vluchtstatus, vlieghoogte, snelheid en vliegroute.
  6. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden hun passagiers vluchtvolggegevens aan via hun websites en apps.
  7. Vluchttraceringsgegevens worden ook gebruikt voor luchtverkeersbeheer, vliegtuigonderhoud en bepaling van vliegtarieven.
  8. In de afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van machine learning en kunstmatige intelligentie de nauwkeurigheid en efficiëntie van het volgen van vluchten aanzienlijk verbeterd.

Volg vluchten online

Het internet maakt het voor iedereen die erop is aangesloten mogelijk om met een smartphone, tablet of desktop toegang te krijgen tot verschillende diensten voor het volgen van vluchten. Bij een vlucht tracker is er informatie over alle civiele vluchten op deze aarde op het web. Iedereen kan ze geheel gratis en “on demand” openen en volgen – zo lang als ze willen. Er ontstaan ​​alleen kosten voor de internetverbinding, die moet sowieso betaald worden.

Vlucht tracken
Schuiven naar boven