Tien vragen die je uiteindelijk zullen helpen de wijn te vinden die je lekker vindt.

Wijn

Weet u dat? U wilt graag een goede wijn drinken, staat voor een volle plank in de supermarkt, maar heeft geen idee welke wijn u moet kopen.

Hoe vind ik in godsnaam een ​​wijn die ik lekker vind?

De meeste wijnbeginners zijn van mening dat alleen een dure wijn een goede wijn is of zoeken de wijn op basis van het coole label. Voel jij hetzelfde? Hier leest u hoe u een wijn kunt vinden die u lekker vindt.

Welke drank drink je graag naast wijn?

Als je graag vruchtensappen drinkt, geniet je van een fruitige roséwijn of een frisse, aromatische witte wijn zoals de wijdverbreide Sauvignon Blanc. Als je graag fruitspritzers drinkt, raad ik een fruitige witte wijn, een sprankelende mousserende wijn of een rosé champagne aan Drink je zwarte thee of koffie? Dan hou je van wijnen die op eikenhouten vaten hebben gerijpt – bijvoorbeeld een sterke Bordeaux. Ze zijn iets zwaarder en bevatten net als thee of koffie tannines (bittere stoffen). De smaak blijft langer in de mond.

Wat zijn je favoriete gerechten

Ben je meer van het zoete of hartige type? Met de 5 basissmaken in de tabel kom je er zo achter welke kant je op moet. Ben je gek op oma’s rollades? Kijk onder de basissmaak “umami”. Een medium-bodied rode wijn past goed bij uw gerecht. Ben je daarentegen gek op vegetarische burgers? Hou je van de zoete dingen van avocado en zoete aardappelen? Dit gaat goed samen met een roséwijn (bijvoorbeeld een Trollinger) of een frisse witte wijn – bijvoorbeeld van de variëteiten Silvaner, Sauvignon Blanc of Pinot Blanc.

Bij welke gelegenheden drink je graag wijn?

Ik drink graag sterke, zware rode wijn. Maar ik zou het niet bij elke gelegenheid of bij elke maaltijd drinken omdat het gewoon niet altijd goed gaat. Ik drink ook vaak rode wijn in de winter en een verfrissende witte wijn in de zomer. Als je een wijntje bij het aperitief wilt drinken, kies je eerder voor een witte wijn of een rosé. Als u op zoek bent naar een “allrounder” voor een maaltijd onder vrienden, raad ik een medium-bodied rode wijn aan. De volle rode wijnen lenen zich uitstekend voor speciale gelegenheden met verfijnder dineren. Champagne en mousserende wijnen zijn de evergreens voor de feestdagen. Of het nu voor het ontbijt, een aperitief of tijdens de maaltijd is. Ze zijn ook heerlijk om tussendoor te drinken. U zult zeker een goede gelegenheid vinden voor de fijne druppel. En ze vormen de basis van heerlijke cocktails als French 75 of Bellini.

Hoeveel wil je uitgeven aan een fles wijn?

Wie beweert dat alleen dure wijnen goede wijnen zijn, kan dure wijn blijven drinken. Begin niet meteen met een dure wijn. Je zou woedend kunnen zijn als je de wijn niet lekker vindt en je er veel geld aan hebt uitgegeven. Zelf geef ik zelden meer dan 30 euro uit aan een wijn. U kunt ook goede wijnen vinden die variëren van 6 tot 12 euro. Voor 30 euro koop je al snel 3 verschillende wijnen. Het doet minder pijn als er iemand in de buurt is die je niet mag. Als u een wijn bijzonder lekker vindt, kunt u bij uw volgende aankoop altijd de prijs verhogen en deze zo langzaam naderen. Maar kwaliteit heeft zijn prijs. Bij wijnen onder de 3 euro mag je er vanuit gaan dat de wijn inferieur is. Wijn is net als elk ander voedsel. Prijzen die te goedkoop zijn, duiden meestal op massaproducten die niet worden verbouwd onder ecologische aspecten en duurzaamheid. De boeren en wijnbouwers steken veel werk in hun producten. Dat zou beloond moeten worden.

Vind je een fles wijn voor jezelf niet de moeite waard?

Daarmee bedoel je hoe lang wijn per glas houdbaar is? Ik kan je geruststellen. Een geopende fles wijn is op een koele plaats 1 tot 2 dagen houdbaar. Je kunt de rode wijn met de kurk of glazen stop in de koelkast bewaren en ongeveer 1 uur voordat je hem wilt drinken er weer uithalen. Witte wijn kun je na 3 tot 4 dagen nog drinken. Je kunt zelfs zoete wijnen tot wel een maand bewaren. En wie weet kook jij in het weekend een heerlijk recept met wijn. Dan kun je zeker de rest van de fles gebruiken.

Zijn er wijnen die beter passen bij vrouwen of bij mannen?

Wijn heeft geen geslacht. Groeten uit de mythe van mannenwijn en vrouwenwijn: mannen eten steaks en drinken rode wijn. Vrouwen eten salade en drinken witte wijn. Allemaal onzin! Eerlijk gezegd, het is maar net aan jouw smaak welke wijn je graag drinkt. Met bier is het niet anders. Sommigen drinken alleen lichte bieren, anderen donker of Altbier. Het heeft absoluut niets met geslacht te maken. Wijn drinken moet leuk zijn. Ga dus altijd volgens uw persoonlijke smaak.

Zijn er alcoholvrije wijnen en smaken ze goed?

Ja, er zijn verschillende alcoholvrije wijnen. Eerlijk, eerlijk. Tot nu toe heb ik nog geen goede alcoholvrije wijn ontdekt. Daarom raad ik een goed druivensap aan dat je rechtstreeks bij de wijnmaker kunt kopen. Hoop sterft als laatste. Mocht ik ooit een goede alcoholvrije wijn tegenkomen, dan vind je die in mijn winkel.

Waarom smaakt de wijn op vakantie anders dan thuis?

Je dronk een superlekkere wijn in een bodega in Spanje en nam meteen een kistje mee naar huis om op het terras met vrienden de goede tijden te herbeleven. De klassieker: Open de fles, schenk in het glas, neem de eerste slok en dan de grote teleurstelling! De wijn smaakt totaal anders dan je je herinnerde. In Spanje was het gemakkelijker te drinken, bloemiger en bleef het langer in de mond.

Het moment en de perceptie zijn heel verschillend. Uitgeruste, zorgeloze, harmonieuze milde zomeravond, bijzondere geuren, de achtergrond van de zonsondergang. Dit zijn allemaal factoren die het genot van wijn beïnvloeden. Het betekent niet dat de wijn bedorven of bedorven is. laat hem alleen Vergeet hem even. Wacht op het moment dat je het gevoel hebt dat de avond net zo bijzonder kan worden als op vakantie en probeer het nog eens. Als je het nog steeds niet lekker vindt, maak er dan een sangria van. Of je kunt het bewaren voor het volgende grote feest. Sommige van je gasten zullen het zeker leuk vinden.

Zit er een coole wijn achter een cool label?

Ik geef het toe. Coole namen en coole labels laten me ook niet koud. Namen als “poëzie”, “ontmoeting”, “flirten”. Dat is waar cinema in je hoofd begint.

Het zegt nog steeds niets over de kwaliteit van de wijn. Een label moet niet alleen mooi zijn, maar het moet ook wat basisinformatie bevatten.

Flessen die alleen de merknaam dragen zonder de vermelde basisinformatie zijn vaak goedkope, eenvoudige wijnen. Er zit vaak veel marketing en weinig kwaliteit achter.

Welke wijn drink ik bij welk eten?

Met dit onderwerp is het zinvol voor de wijnbeginner om te beginnen met de klassieke combinaties. Deze zijn niet in steen gebeiteld. Beetje bij beetje kun je experimenteren. Je moet het leuk vinden! Deze basisregels helpen je:

De wijn moet dezelfde smaakintensiteit hebben als het eten: lichte gerechten lichte wijnen. Zware gerechten – zware wijnen. De wijn moet meer zuur hebben dan het eten. Je herinnert je de basissmaak “zuur”, bijvoorbeeld azijn, citrus, yoghurt, zuurkool, augurken. Dit gaat goed samen met een droge, knisperende witte wijn, een sterke rode wijn of een droge mousserende wijn.

De regio

We zeiden 10, maar dan toch nog een elfde die je kunt helpen bij het bepalen vand e juiste wijn, want wijn kan per regio verschillen van smaak. De regio is dus een smaakfactor. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar dit artikel over wijnen uit toonaangevende wijnstreken.

Tien vragen die je uiteindelijk zullen helpen de wijn te vinden die je lekker vindt.
Schuiven naar boven